Veri Türlerini Belirleme Değerlendirme Yaprağı

Merhaba Arkadaşlar, Veri Türlerini Belirleme Değerlendirme Yaprağı Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf yeni müfredatında bulunan Haydi Veri Toplamaya konusu için hazırlanmıştır. Etkinlik ile;

  • 6.5.1.1. Verileri toplayarak türlerine göre sınıflandırır.

kazanımları verilmeye çalışılmıştır.

Bu etkinlik bu hafta işlediğimiz konunun pekiştirilmesi için hazırlanmıştır. Veri Türlerini Belirleme ve Değerlendirme Yaprağı’ndaki boşlukları uygun ifadelerle dolduruldu siz ifadelerin hangi veri türüne ait olduğunu bulacaksınız.

Başarılar dilerim.

VERİ TÜRLERİ ETKİNLİĞİ

Konuyu ilk kez öğrendiğimiz için yapabildiğimiz kadar etkinlik yapmak çok önemli. Bu yüzden yukarıdaki etkinliği de mutlaka yapmanızı öneriyorum.

Ben kağıt kullanımını azaltmak için etkinlikleri bilgisayar üzerinden yapılabilir hale getirmeye çalışıyorum. Siz dilerseniz kağıt üzerinde de yapabilirsiniz. Bunun için etkinliğin orijinal halini aşağıya ekliyorum.

Veri Türlerini Belirleme Değerlendirme Yaprağı
Veri Türlerini Belirleme Değerlendirme Yaprağı

Etkinliğin kılavuz kitapta var olan orijinal halini pdf uzantılı olarak bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Öğretmen Notu: Etkinliği çevrimiçi uygulanabilir hale getirmeye çalıştım fakat aceleyle kullanışlı oldu mu bilemiyorum. Etkinlik içerisinde hatalar tespit ederseniz lütfen bildiriniz. Seneye daha iyi versiyonunu yapmaya çalışacağım.

Çalışma Kağıdı Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf öğrencilerimiz için hazırlanan 6. Sınıf – Hafta 1 – Haydi Veri Toplamaya ünitesinin bir parçasıdır. Ünitenin diğer parçalarına link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu çalışma kağıdı yeni müfredata göre hazırlanan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf Kılavuz kitabından faydalanılarak oluşturulmuştur.

Faydalı olması dileğiyle…

31 Comments

  1. Merhaba hocam bu etkinlikte okul numarası sayısal veri tipi olarak eşleştirilmiş. Sayısal veri tipinin tanımında hesaplanabilir her türlü sayı türünü barındıran veri tipidir diyor. Okul numarası ile hesaplama yapamadığımız için karakter dizisi veri tipi kategorisinde değerlendirsek daha uygun olmaz mı?

    • Merhaba hocam okul numarası tc kimlik gibi banka hesap no gibi bir kalıbı olmayan genelde sıralama amaçlı kullanılan bir veri tipidir. Hesap olarak sıralama vb işlemlerde kullanılabilir görüşündeyim şahsen ama kullanım amacına göre tartışılabilir bir başlık olabilir.

  2. Elinize sağlık hocam sayfanız sayesinde derslerim yoğun ve eğlenceli geçiyor teşekkür ederiz.

    • Güzelmiş hocam bu sene hepsine yetiştirmeye çalışıyorum eksta görevlerde olunca ancak yetişiyor. Bu tarz çalışmaların daha güzel hallerini oluşturup paylaşabiliriz sizinde desteğinizle. Teşekkür ederim.

  3. En iyi arkadaşın kim ? Sorusu mantıksal veriye girmez mi ? Nicel bir cevabı yok sonuçta. Elma sever misin ? Sorusu nasıl değişkenlik gösteriyorsa bu da gösterir. Girmiyorsa neden girmediğini açıklar mısınız hocam.

    • Mantıksal verilerin iki cevabı olur evet-hayır veya doğru-yanlış gibi. Karşıdaki kişi hangi seçeneği seçerse ona göre işlem yapılır. Evet dediğinde farklı işlemler yapılırken hayır dediğinde daha farklı işlemler olur. En iyi arkadaşın sorusunun cevabına göre farklı işlemler yaptırılmadığından mantıksal veriye girmez. Aşağıya örnek bir algoritma resminin linkini ekliyorum. Orada yer alan evet ve hayır cevaplarını incelerseniz mantıksal veriyi daha iyi anlarsınız.
      Link : http://prntscr.com/ml93h3

  4. Hocam tüm veri türlerinin bir pdf yada doc uzantılı dosyası varsa çocuğum ders çalışması için gerekiyor da şimdiden elinize sağlık teşekkür ederim.

    • Anladım ilerleyen haftalarda konuları derleyici paylaşımlar yapmaya çalışacağım daha ikinci haftadayız adım adım gitmek gerekiyor. Birden toplu bilgi yüklemek işe yaramayabilir.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*