Arfbot.com Oyun Kodlama Yarışması

Merhaba Arkadaşlar, yepyeni bir etkinlik olan Arfbot.com Oyun Kodlama Yarışması ile karşınızdayız. Hemen tanıtımızı yapalım ve yarışma için çalışmalara başlayalım.

Sitemizde sosyal medya hesaplarımızda öğrencilerin kodlama alanında yapabilecekleri tüm etkinlikleri paylaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yeni keşfettiğim bir etkinlik olan Arfbot.com Oyun Kodlama Yarışması hakkında bilgi vereceğim.

Arfbot.com Oyun Kodlama Yarışması

Arfbot.com Oyun Kodlama Yarışması

Yarışma ile ilgili tüm bilgilere https://yarisma.arfbot.com/ sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz. Ben kısaca özetleyeyim katılım ve detay için sayfayı ziyaret edersiniz.

1- Yarışma Konusu Nedir?

Oyun Kodlama Yarışması 2021’in teması “ArfBot” olacaktır. ArfBot, oyunun merkez karakterini ya da temasını oluşturmalıdır.

Yarışmaya katılanlar, ArfBot’un misyonu olan “çocuklar için güvenli internet” konusu üzerinde çalışabilirler. Jüri bu temayla ilgili mesajın verilme şeklini, oyunun genel tasarımını ve ne kadar eğlenceli olduğunu değerlendirecektir.

2- Neden Yarışmaya Katılmalıyım?

ArfBot.com çocuklar ve ruhu hala çocuk olanlar için tasarlanmış akıllı arama motorudur. Çocukların dilinden iyi anlayan karakter ArfBot, yapay zekâsı sayesinde aramalarda daima öğretici, eğlenceli, merak uyandıran ve güvenli sonuçları gösterir. Çocuklara uygun olmayan içerikleri algılayabilen ArfBot, internet kullanımını asla baskıcı bir şekilde kontrol etmez, sadece uygun olana yönlendirir.

Bir çocuğun yetişkinlerin dünyasına uygun bir ortamda aradığını bulabilmesi kolay değildir. Arfbot çocuklar için ilginç olmayan web sayfaları yerine arama sonuçlarında onların işlerine yarayacak sonuçları gösterir. Kısaca ArfBot güvenli internetin sembol karakteridir!

Bu etkinlik sayesinde hem ortaya bir ürün çıkaracağız. Hem muhteşem teması sayesinde güvenli internet hakkında bilgi edineceğiz. Hem de kodlama bilgilerimizi geliştireceğiz.

3- Kimler Katılabilir?

Yarışması, 8-14 yaş arası tüm çocukların katılımına açıktır. Herhangi bir okul veya takımla birlikte katılmanıza gerek yok. Bireysel olarak oyununuzu geliştirip katılabilirsiniz.

4- Ödüller Nelerdir?

Ödüller iki kategori altında verilmiş. 08-10 yaş grubu için ve 11-14 yaş grubu için ayrılmış. Fakat sürpriz olduğu daha sonra açıklanacağı belirtilmiş.

Proje ortaklarına bakacak olursak “TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, GARAJ Kuluçka Merkezi, Dijital Çağ Atölyesi ve ArfBot.com” ödüllerin beklentinin altında kalmayacağını düşünüyorum. Açıklanınca buraya da eklerim.

  • 8-10 yaş kategorisinde ilk üçe giren kişilere ödüller
  • 11-14 yaş kategorisinde ilk üçe giren kişilere ödüller

5- Yarışma Takvimi

  • 21 Aralık 2020 – Başvuruların Açılması
  • 31 Ocak 2021 – Son Başvuru Günü
  • 1-12 Şubat 2021 – Jüri Ön Elemesi
  • 13 Şubat 2021 – Finalistlerin Duyurulması
  • 20 Şubat 2021 – Final ve Ödül Töreni (Online)

6- Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar

Yarışma ile ilgili kurallara bütün katılımcılar uymak zorundadır. Lütfen kuralları dikkatlice okuyunuz ve oyununuzu oluşturmaya kurallara göre başlayınız.

  • Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
  • Başvuru tarihi itibariyle katılımcılar en az 8 en fazla 14 yaşında olabilir.
  • Yarışmanın düzenlenmesinde ve jüride görev alanlar ile yarışma konularıyla ilgili yönetici kadrolarındaki görevli kişiler ve bunların birinci hısımları yarışmaya katılamazlar.
  • Yarışmaya katılım bireyseldir. Grup olarak üretilen oyunlar ile yarışmaya başvurulamaz.
  • Her katılımcı sadece bir oyunla yarışmaya başvurabilir. Birden fazla oyunun gönderildiğinin tespit edilmesi durumunda katılım hakkı iptal edilir.
  • Oyun, Microsoft MakeCode Arcade platformu üzerinden yapılmalıdır. Başka oyun platformları üzerinden yapılan oyunlar kabul edilmeyecektir.
  • Oyun özgün olmalıdır. Taklit oyun kabul edilemez. Diğer retro/arcade oyunlardan esilenme söz konusu olabilir fakat olduğu gibi kopyalanmasına müsaade edilemez.
  • Başvuruyu yapan katılımcı başvuru formunda beyan ettiği bilgileri eksiksiz ve doğru girmelidir. Aksi takdirde başvurusu geçersiz sayılacaktır.
  • Online finale katılabilmesi için katılımcının velisinin onayı şarttır. Finalistler belirlenirken veli onayı alınacaktır. Aksi durumda yedek finalist adayı final gününe davet edilecektir.

7- Oyunumu Nerede Kodlayacağım

Arfbot.com Oyun Kodlama Yarışması

Microsoft MakeCode Arcade web sitesine https://arcade.makecode.com/ adresinden ücretsiz ve online olarak erişebilirsiniz. Çevrimiçi oyun kodlama platformu olması sebebiyle günümüzde kullanılmakta olan bilgisayarların büyük çoğunluğunda çalışmaktadır.

En iyi sonuç için masaüstü veya dizüsütü bilgisayarınızda ve yaygın kullanılan tarayıcılarda (Chrome, Mozilla, Opera, vb.) web sitesini açmanızı öneririz.

Giriş, oyun oluşturma, link kopyalama ve başvuru formunu doldurma adımları yarışmaya ait web sitesi olan https://yarisma.arfbot.com/ adresindeki videoda detaylı olarak anlatılmıştır.

8- Örnek Oyunlar

ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2021 için oluşturacağın, güvenli internetin sembol karakteri “ArfBot” temalı arcade oyununa ilham vermesi açısından Microsoft MakeCode Arcade’in YouTube kanalındaki videolarına bakabilirsin.

Bunun yanı sıra Microsoft MakeCode Arcade’in kendi web sitesinde de örnek oyunları bulup incelemen hatta tutorial ile alıştırmalar yapma şansın da var. Kendi oyununu oluşturmak için daha fazla bekleme.

https://www.youtube.com/c/MicrosoftMakeCode/videos

https://arcade.makecode.com/

Arfbot.com Oyun Kodlama Yarışması

Öğrencilerimin gelişimi için bu tarz etkinlik ve yarışmalara elimden geldiğince katılıyorum. Sizlerin de katılmanızı öneririm. Katılabileceğiniz diğer etkinlikler için Yarışmalar ve Etkinlikler kategorisinde yer alan etkinlikleri incelemenizi öneririm.

Faydalı olması dileğiyle sağlıcakla kalın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*