Oyun Karakteri Olabilir miyiz?

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Tübitak 4006 Bilim Fuarı Projesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında hazırladığımız bir Tübitak 4006 Tasarım Projesidir.

2019-2020 Başvuru Sistemine uyarlanmış Örnek Tübitak 4006 Tasarım Projesidir.

Bu proje Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında yapılmıştır. Proje Yürütücüsü Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Özgür ŞEREMET ve Proje Danışman Öğretmeni Osman Batur DAĞDEVİREN tarafından 6.  sınıf öğrencisi olan Deniz Arda ÇELİK – Ferudun Efe AKKAYA’ya verilmiştir. Öğrencilerin yaptığı tüm çalışmalar basamaklar halinde burada paylaşılacaktır.

Selçuk Ortaokulu olarak 10 Mayıs 2018 Tarihinde yapılacak Tübitak Bilim Fuarı Projelerimizin çalışma adımlarını buradan paylaşıyoruz. Bundan sonra bu projeyi yapacak diğer okullar benzer adımları uygulayarak benzer projeler üretebilirler. Fuar bitimi ardından tüm materyaller ve proje aşamaları buradan paylaşılacaktır. Faydalı olması dileğiyle.

OYUN KARAKTERİ OLABİLİR MİYİZ? TÜBİTAK 4006 PROJESİ

Arkadaşlar proje başvuru bilgileri örnek olması açısından 2019-2020 başvuru sistemine uygun hale getirilmiştir. Örnek olması amacıyla paylaşılmıştır.

PROJE BAŞVURU BİLGİLERİ

Proje Adı: Oyun Karakteri Olabilir miyiz?
Proje Türü: Tasarım
Proje Alanı: Algoritma / Mantıksal Tasarım

PROJE AMACI

  • Oyun oynarken hareketsizlikten kaynaklanan rahatsızlıkları önlemek ve oyun oynamayı bir çeşit spor haline getirmek ve oldukça pahalı bir hizmet olan sanal gerçeklik deneyimini daha az maliyetli bir şekilde insanlarla buluşturup sanal gerçeklik teknolojileri hakkında farkındalıklarını arttırmak.
  • Bunların yanı sıra daha farklı ve ilginç bir oyun kontrolü sağlamak ve dijital oyunların insanlara tek etkisinin eğlenceli bir deneyim olması, içerisinde barındırdığı farklılıklardan dolayı ticari manada daha çekici bir aygıt sunmak.
  • Bilgisayar oyunlarının hareketsizlikten kaynaklanan rahatsızlıkları engellemek.
  • İnsanların ön yargılarını yok etmek ve oyun oynamayı insanların gözünde etiklik kazandırmak.
  • Güvenli olmadığı gerekçesiyle sokaklara çıkamayan çocukların hareket ederek daha eğlenceli zamanlar geçirmesini sağlamak.
  • Ayrıca Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kodlama konusunda Scratch ve Arduino ile yapılabilecek kodlama ve tasarımlara yeni bir bakış açısı getirmek.
  • Oyun oynarken sürekli hareket edileceğinden belli bir süre sonra oyunu oynayan kişi yorulacak ve durmak zorunda kalacak. Bu sayede çok uzun süreler bilgisayar başında kalma sorununu ortadan kaldırmak.

Not: Kelime sayısı fazla yazılmıştır benzer projeleri yapacak arkadaşlara örnek olması için. 2019-2020 şartlarına göre 20-50 Kelime arası yeterlidir. En üste en önemli amacınızı yazınız.

PROJE YÖNTEMİ

Problemi Belirleme:Teknolojinin gelişmesiyle birlikte herkesin bir bilgisayarı, telefonu ve tableti olmaya başladı. Bu teknolojik araçların en çok kullanılan alanı ise oyunlar olduğu görmekteyiz. Teknolojik araçlarla oyun oynamak bizleri hareketsiz kalmaya sürekli bilgisayar başında oturmaya mahkum etmekte bu durum çeşitli sorunlar ortaya çıkarmaktadır.

Problemi Araştırma:Problemle ilgili yapılan araştırmalar sonucunda insanların özellikle bilgisayar başınca çok fazla vakit geçirdiği, ülkemizde özellikle güvenlik endişesiyle dışarıya gönderilmeyen çocukların evde oyalanmalarını sağlamak için bu teknolojik araçların başından kalkmadığı bilgilerine ulaşılmıştır.

Gereksinimleri Belirleme:Projeyi yapabilmek için öncelikle scratch programında oyun geliştirmemiz gerekiyor. Ayrıca bizim hareketlerimizi sisteme aktarabilmesi için arduino uno ve mesafe sensörü ile bağlantıları sağlayacak kablolar işimizi görecektir.

Olası Çözümler Geliştirme:Projemizde el hareketleri ile oyun kontrolü yapabilme veya komple bizim hareketlerimizle oyunu kontrol edebilecek şekilde seçenekler belirledik.

En İyi Çözümü Seçme:Projemizde en önemli amacımızın oyunun gerçek karakteri yerine geçmek ve oyun oynarken hareket edebilme olanağımızı artırmak olduğundan oyunun yapısı zıplama oyunu olduğuna göre zıplayarak kontrol edilmesinin uygun olacağı düşünülmüştür.

Prototip Oluşturma/Yapılandırma:İlk prototip geliştirilirken önce scratch üzerinde oyun dizayn edilmiş, klavye tuşları ile oyunun sorunsuz çalıştığı gözlemlenmiştir. Daha sonra arduino ve mesafe sensörü bağlanarak gerekli kodlar girilmiş ve oyun klavye üzerinden değil bizim hareketlimiz üzerinden kontrol edilebilir hale gelmiştir.

Çözümleri Test Etme ve Değerlendirme:Mesafe sensörünü sabitlediğimiz yer bazı arkadaşlarımıza kısa gelirken bazı arkadaşlarımıza uzun geldiği görülmüş olup mesafe sensörü yerini ayarlayabilmek için kaydıraklı bir sisteminde yapılmasının uygun olacağı düşünülmüştür. Karşılaştığımız problemlerde okulumuz bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretmenlerinden yardım alacağız. Özellikle kodlama yapısında sürekli deneme yanılma yoluyla en uygun kodları yazmaya çalışacağız.

Sonuçları Raporlaştırma:Projenin yapım aşamasında hangi basamakları izlediğimizi bir poster hazırlayarak fuar ziyaretçilerine bilgilendirme yapacağız. Ayrıca projemizin bitmiş halini sunarak herkesin oyun karakteri olma deneyimi yaşamasını sağlayacağız.

Not: Proje yöntemi yine amaç gibi fazladan yazılmıştır. Burada önemli olan tasarım projelerinizin yöntemini yazarken yukarıdaki tasarım projesi hazırlama adımlarını kullanmanızdır. 2019-2020 şartlarına göre yöntem bölümü 50-150 kelime arasındadır.

BEKLENEN SONUÇ

Bu proje sonunda özellikle bilgisayar oyunu başında geçirdiğimiz zamanın fazla olması sebebiyle hareketsiz kalmamız sorununu azaltması beklenmektedir.

Bilgisayarla oyun oynayan kişilerin hiç yorulmadan saatlerce oyun oynadığı gözlemlenmektedir. Oturduğumuz yerde hiç yorulmayız. Fakat bizim geliştirdiğimiz araç ile oyunlarını oynayanlar fiziksel enerji harcadıklarından yorulacaklardır. Bu durum çok uzun süreler bilgisayar başından kalkmadan oyun oynama sorununu ortadan kaldıracaktır.

Geliştireceğimiz araç tıpkı bir joistik gibi, her sisteme uyarlanabilir ve yeni teknolojilere entegre edilebilir.

Not: Beklenen Sonuç bölümü 2019-2020 ile gelmiş olup 50-150 arasında kelime istemektedir. Bu alanda projenizin sonunda görmeyi umduğunuz sonuçları, Projenizin hangi alanlarda kullanabileceği, hangi kurum yada kuruluşların işine yarayabileceği gibi bilgiler verebilirsiniz.

Proje Danışmanı: Özgür ŞEREMET
Proje Öğrencisi:


PROJE YAPILIŞI

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Tübitak 4006 Bilim Fuarı Projesinde Scratch programı üzerinden bir oyun yapılıp, oyundaki karakterin önüne engel çıktığında zıplayarak daha fazla ilerlemeye gitmesi sağlanacaktır.

Hazırlanan oyun aşağıdaki gibidir. Yukarı ok tuşuna basarak zıplayabilirsiniz.

Bu oyunu MBot ve Arduino programlama ile klavye ile oynanan bir oyundan ziyade bizim hareketlerimize tepki veren bir oyun haline getirmeye çalışacağız.

Projede kullanılan mesafe sensörü ile biz zıpladığımızda oyundaki karakterinde zıplaması sağlayacak. Proje sayesinde oyunun karakterini kendi hareketlerimizle yönlendireceğiz. Ayrıca hem oyun hem egzersiz yaparak, spor yapmayı çocuklar için daha eğlenceli hale getireceğiz.

Arkadaşlar projenin isminden dolayı mı bilmiyorum ama projeye çok yoğun bir ilgi var. Normalde biz bu sene bu projeyi yapmıyoruz. El hareketleri ile oyun kontrolü için bir eldiven tasarlıyoruz buna benzer olarak. Toplam 24 proje başvuru yaptık bu 24 projenin sadece 3 tanesi başka hocalar tarafından yapılacak gerisini iki bilgisayar öğretmeni biz yapacağız bu sebeple önceliğimiz kendi projelerimizi yetiştirmek. Fırsat buldukça söz verdiğim gibi bu projeyi de yapabilmeniz için destek olacağım.

MBOT KULLANARAK PROJE YAPILIŞI

Yukarıya oyunu ekledim arkadaşlar. Görüntümüz yukarıdaki gibi olacak. Eklediğim oyun klavye üzerinden oynanmaktaydı. Biz bu oyunu etkileşimli hale getirmeye çalışacağız. Bunun için 2 farklı araç kullanabiliriz. Bunlardan 1 tanesi MBOT kullanmak olacak. Normalde Arduino ile hazırlamıştık geçen sene fakat talepler üzerine elinde MBOT olup bu projeyi yapmak isteyen arkadaşlar için kodları yeniledik ve denemesini yaptık. Sağlam bir şekilde çalışmaktadır.

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Mbot

Sizde MBOT kullanarak projeyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyiniz.

Adım 1: Kodları çalıştırmak için bilgisayarımıza mblock programı yükleyelim. Programı indirme sayfasına http://www.mblock.cc/mblock-software/ adresinden ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada birden fazla indirme seçeneği var. Windows 7 veya 10 kullanıyorsanız aşağıda size verdiğim resimde gösterilen bağlantıya tıklayarak bilgisayarınıza indirin.

Mblock Yükleme

İndirdiğiniz programı bilgisayarınıza kurunuz. Mblock programı Scratch 2.0 programı ile aynı altyapıyı taşımakta olup Scratch ile yaptığınız her şeyi Mblock programı ile de yapabilirsiniz. Programla ilgili ayrıntılı bilgiye  https://ozgurseremet.com/makeblock-mbot-kullanimi/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

Adım 2: Oyun yazılımımızı hazırlamaya geldik. Normalde ben oyun için gerekli kodları paylaşıp adımlarını anlatacaktım fakat çok fazla soru geleceğinden korktuğumdan direk yapılmış halini ekleyeceğim. Oyunun bitmiş halini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Not: Yukarıda indirdiğiniz oyun sadece MBOT ile çalışacaktır.

Adım 3:  MBLOCK programını açın, MBOT ile bağlantı kurmasını sağlayın ve yeşil bayrağa basarak oyunu çalıştırın. MBOT’unuzu düzgün bir yere yerleştirin oyunu çalıştırıp zıplayarak oyun oynamanın keyfini çıkarın. Hepsi bu kadar.

Dilerseniz kodlarla oynayarak oyunu geliştirebilir tepki mesafesi vb ayarlayabilirsiniz. Dinazor karakterine girdiğinizde aşağıdaki bir kod göreceksiniz.

Mblock Kdoları

Mesafe sensörümüz 4metreye kadar görmektedir. Ben zıplama tepkisini 100 yani 1m alanlık mesafede önünde bir engel olursa zıplasın şeklinde ayarladım. Siz buradaki kodu değiştirerek oyun alanınıza uygun hale getirebilirsiniz.

Proje videosunu çektik ama beğenmedim çekimi. Yarın tekrar çekim yapıp videosunu da buraya koyacağım.

ARDUİNO KULLANARAK PROJE YAPILIŞI

Arduino ile oyunu çalıştırmak için aşağıdaki adımları uygulayınız.

Adım 1: MBlock programını bilgisayarınıza indirin. Kodlarımızı buradan yazıp oyunu bu alanda çalıştıracağız. Zaten kodları hazır vereceğim siz sadece bağlantıyı yapıp çalıştıracaksınız. Yukarıda MBOT ile çalıştırmada uyguladığınız 1. adım aynen burada da geçerlidir.

Adım 2: Oyun yazılımımızı hazırlamaya geldik. Oyunun bitmiş halini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Oyun kodu 18.12.2019 Tarihi 00:08 saatinde değiştirilmiştir.

Adım 3: Arduino bağlantılarını yapalım. Aşağıya resimlerini ekliyorum zaten bir tek mesafe sensörü kullanacağız. Takılırsanız araştırma yaparak mesafe sensörü bağlantısını kolayca öğrenebilirsiniz.

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Arduino Devresi

Buradan oluşturmakta zorlananlar için aşağıya çizimini ekliyorum.

Oyun Karakteri Devre

Adım 4: Yukarıdaki adımları tamamladıysanız geriye sadece arduinoyu bilgisayarımıza bağlayın ve MBlock programını açarak verdiğim kodları yükleyin.

Adım 5: Kartlar menüsü altında Arduino Uno seçili olduğundan emin olun. Aşağıdaki resimdeki gibi seçili olsun.

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Arduino ayarları

Adım 6: Bağlan Seriport seçeneğini kullanarak Arduino ile bilgisayar bağlantısını yapalım.

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Arduino ayarları

Bende şuan bağlantı olmadığından boş gözüküyor ama siz arduinoyu hangi porta bağladıysanız orada gözükecektir. Eğer bilgisayarınıza ilk kez Arduino bağlantısı yapıyorsanız. Yine bağlan menüsü altında yer alan Arduino Sürücüsünü Yükle seçeneğini seçerek sürücü yükleme işlemini yapın.

Adım 7: Geldik en son en önemli adıma. Biz arduino içerisine yükleme yapmayacağız interaktif bir uygulama ile arduino dan aldığımız değerler sayesinde oyun oynamaya çalışacağız. Bunun için yapmamız gereken ise Bağlan Menüsü altında yer alan Aygın Yazılımı güncellemesi seçeneğini seçmektir. Eğer bu işlemi yapmazsanız oyundaki dinazor karakterimiz oyun başlar başlamaz sürekli zıplayacak mesafe değeri değer almayacaktır.

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Arduino ayarları

Hepsi bu kadar tam ekran yapın yeşil bayrağa basarak oyunu başlatın. Zıplayarak bölüm geçmenin keyfine varın.

Oyun kodlarında ben zıplama için gerekli olan alanı 200 cm olarak ayarladım. Siz fuar alanına yerleşim şeklinize göre bu değerle oynayarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Oyun Karakteri

Değişiklik yapacaksanız eğer yukarıdaki kod bloğunu kullanarak değişiklik yapabilirsiniz.

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Tübitak 4006 Bilim Fuarı Projesinin bitmiş hali aşağıdaki gibi olacaktır. Daha önce dediğim gibi bu projeyi bu sene yapmıyoruz ama takıldığınız yerler olursa yazabilirsiniz ilk fırsatta cevap vereceğimden emin olun.


PROJE POSTERİ

Projemizi sunarken kullanabilmek için poster hazırlayacağız. Bu posteri hazırlarken öğrencilerimiz kendi seviyelerinde hazırlayabilsinler üzerinde değişiklik istediklerinde kolayca yapabilsinler diye PowerPoint programında bir şablon hazırladık. Şablonu buraya ekliyorum proje öğrencileri indirerek ilgili alanları doldurup renklerde düzenlemeler yaptıktan sonra çıkarılması için bana teslim edeceksiniz. Okul dışı faydalanmak isteyen arkadaşlarda dilerse indirip kullanabilir.

Not: Şablon Dosyası ppt uzantılı olup PowerPoint programıyla açılabilir. Ayrıca büyüklük 100cm x 70cm olacak şekilde dizayn edilmiştir. 25cm x 70cm iki kenar orta kısım ise 50cm x 70cm olarak düşünülmüştür. Farklı boyutlarda poster çıkarmak isteyen kişilerin önce boyutu değiştirip sonra değişiklik yapmaları faydalı olacaktır.

Poster Şablonunu aşağıdaki resme tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Posteri

Bu sene sergilenmeyeceğinden posterin son hali olmayacak. Elinizde şablon olsun diye dosyayı ekledim arkadaşlar.


PROJE RESİM VE VİDEOLARI

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Resimleri

Oyun Karakteri Olabilir miyiz? Tübitak 4006 Bilim Fuarı Projesi başka arkadaşlara fikir vermek için paylaşılmıştır.

Tübitak 4006 Bilim Fuarına Başvurudan başlayıp Proje sonuçlarını girmeye kadar tüm adımların anlatıldığı ve kullanabileceğin hazır örnek Tübitak 4006 Bilim Fuarı Projelerinin verildiği Tübitak 4006 Bilim Fuarı: Başvuru – Örnek Projeler sayfasını ziyaret ederek daha çok bilgi edinebilirsiniz.

Projeler için bilgi almak isterseniz herhangi bir soru veya sorunda aşağıya yorum olarak yazarak bana ulaşabilirsiniz. Yorumlar yazılan günün akşamı saat 23:00 da okunarak yanıtlanacaktır.

Acil durumlar için aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

İNSTAGRAM ÜZERİNDEN İLETİŞİM

Özgür ŞEREMET İnstagram Sayfasına link üzerinden veya aşağıya eklediğim resim üzerinden ulaşabilirsiniz.

özgür şeremet yeni instagram

Ayrıca İnstagram hesabınız var ise hesabımızı takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. İnstagram üzerinden attığınız mesajlar gün saat fark etmeksizin en kısa süre içinde yanıtlanacaktır.

Faydalı olması dileğiyle.

75 Comments

  1. Hocam merhaba projenin klavye tuşları ile kontrol edilen halini paylaşabilir misiniz

  2. merhaba hocam kolay gelsin. Bu projede kodları mbot a yükledik ama kukla otomatik zıplıyor bir süre sonrada duruyor yardımcı olabilir misiniz

  3. Hocam ardunio ve ultrasonic sensörü oynayacak kişilerin boyuna göre ayaryacağımzı kaydıraklı sistemi nasıl yapabiliriz?

  4. Hocam benzer bir projede karakteri hareket sensörü kullanarak, sağa adım attığımızda karakterin sağa gitmesini nasıl ayarlayabiliriz? Sol adımda sola gidecek ayni sekilde. Sensörün konumlandırılması ve kodu için ne düşünürsünüz?

    • Hocam makeymakey ile yapıyorlar genelde. Oyun sabit olarak kalıyor. Ok tuşları ile yönlendirme yapıyorsunuz. Sağ tuşa basınca sağ sol tuşa basınca sol gibi düşünebilirsiniz.

      Daha sonra makeymakey ile hazırladığınız düzeneği bağlıyorsunuz. Makeymakey üzerinde bulunan sağ tuşu sağ adıma sol tuşu sol adıma yönlendirebilirsiniz. Altına düzenek hazırlıyorlar genelde. Sonra bu hareketlere göre oyunda tuşa basmış gibi işlem yapabiliyorsunuz.

      Aşağıya bir video linki ekliyorum orada yön tuşlarını nasıl dışarı aktardıklarını görebilirsiniz. Takılırsanız buralardayız hocam başarılar.

      https://www.youtube.com/watch?v=-X3hb__YynM

  5. Hocam emeğiniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum

  6. Hocam çalışmalarınız ve paylaşımlarınız harika. Hem çok teşekkür ediyor hem de tebrik ediyorum. En az çalışmalarınız ve paylaşımlarınız kadar gayretiniz ve mesleğe sahip çıkışınız da ilgimi çekiyor. Allah çalışma şevkinizi daim etsin. Bizlere çok güzel örnek oluyorsunuz.

  7. Emeğinize sağlık hocam çok güzel bir proje olmuş. Oyun içerisindeki kodları da kısaca açıklasaydınız çok güzel olurdu.

    • Onla ilgili çalışmayı Scratch projeleri anlatırken yapabilirim hocam. Bu sene fırsat bulabilirsem kullandığım yeni scratch etkinliklerini de eklemeyi planlıyorum. Orada buna da yer vermeye çalışacağım. Teşekkür ederim.

  8. Hocam merhaba, gösterdiğiniz adımları yaptım lakin karakter sürekli zıplıyor, Aygıt Yazılım güncellemesi yapmama rağmen yardımcı olabilir misiniz hocam?

      • Hocam değer 0 aldığı zaman zıplıyor kodda mesafe 4 metreyi geçince 0 alıyor yani. Bu sorunu düzelttim yeni kodu ekleyeyim yazıyı güncelleyeyim o zaman herkes aynı şeyi yaşamasın.

        • hocam siz aurdino ile yapılan programın kodlarını değiştirdiniz galiba değil mi mbot ta yine aynı sıkıntı oluyo ve bir süre sonra oyun duruyo bir kaç saniye sonra birde mbot ile arasındaki bağlantıyı yaptım ama zıplayınca önünde olmadı

          • Arduino kodlarını değiştirdim evet. Sıkıntı şu aslında 4 metreden uzak mesafe olunca mesafe sensörü 0 değeri alıyor. Veya ultrasonik mesafe sensörlerinin huyudur ara ara 0 değeri alır. İşte bu değeri alması bizim zıplamamıza sebep oluyor. Bende kodda buna istisna ekledim. Fırsat bulabilirsem pazartesi mbot kodlarını da düzenler gecesine eklerim burada.

            Yine hata alırsanız bi video atarsınız inceler dönerim size. Sosyal medyadan direk iletişim kurabilirsiniz.

  9. Meraba hocam beden egitimi öğretmeniyim işin içinde var
    eker egzersiz olduğu için ve benden bi sene kesinlikle proje istedikleri için bu oyun projesi uygun gibi geldi benim bransima sizcede olabilirmi olursa mail ime atar mısınız

    • Merhaba hocam beden eğitimi öğretmeni olarak illa kendi alanınızda proje üretmeniz gerekmiyor. Ben yıllardır fen matematik gibi alanlarda projeler yapıyorum. Eğer projeyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız elbette kullanabilirsiniz. Ben elimden gelen desteği veririm. İyi çalışmalar dilerim.

  10. Hocam siz “mbot” robotunu satın mı alıyorsunuz? Yoksa kendiniz mi yapıyorsunuz?

  11. Hocam bende böyle mbot gibi robot yapmak istiyorum sizinle beraber yapabilirmiyiz Lütfenn çok istiyorum

  12. Merhaba hocam,
    Sizzin çalışmanıza benzer bir çalışma deniyorum. Ama işin içinden çıkamadım. Bir dört işlem oyunu tasarladım. Oyunda bir sonraki soru için öğrencinin zıplaması gerekiyor. Buraya kadar sorun yok. Fakat cevapları arduino ekipmanlarından IR kumanda ile yazdırmak istiyorum. Klavyeden değil de kumandadan cevabı yazmak istiyorum. Ama nasıl yapacağımla ilgili bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

  13. Özgür Hocam emeğinize sağlık. Derslerimde sitenizi kullanıyorum. Sayenizde ihtiyacım olan tüm materyalleri sitenizde bulabiliyorum. Sitenizi hangi araçla oluşturdunuz? Çalışmalarınız harika ve ufuk açıcı.Teşekkür ederim.

    • Teşekkür ederim hocam güle güle kullanın sizlerden böyle tepkiler aldıkça daha çok ekleyesim geliyor ama 24 saat yetmiyor resmen. Sitenin alt yapısı wordpress altyapıya sahip ama buradaki etkinleri hazırlarken wordpress eklentileri google drive, scratch ile kodlama, bazı web 2.0 araçları ve şuan güncel olarak html 5 ile yapılan etkinlikleri paylaşıyorum. Yazıları oluşturmak sorun değil herkes kullanabilsin diye bazen küçük bir etkinliği bile oluşturup eklemek 1 günden fazla sürüyor. Ama geri dönüşleri görünce yenisini eklemek için sabırsızlanıyorum.

      Bu sene tüm içerikleri bir şekilde yetiştirmeye çalışıyorum. Düzen oturdu sayılır seneye derlememizi yapıp daha düzenli hale getireceğim. Yaz tatilinde sıkı bir çalışma yapacağım yani önerileriniz olursa bu süreçte lütfen bildirin ona göre düzenleme yapayım ki seneye sıkıntısız kullanabilelim.

  14. sayın hocam emekleriniz için gerçekten ellerinize sağlık.bizde çok beğendik ve kullanmak istiyoruz.detayları gönderirseniz seviniriz.şimdiden teşekkürler

  15. Merhaba hocam projenizi çok beğendik biz de değiştirip kullanmak istiyoruz bize de mail olarak gönderebilir misiniz?

  16. Hocam bu proje hakkında yardımınız için mail gönderdim. Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Emeğinize sağlık..

    • Hocam ilgili projeyi geçen sene yapmıştık. Yani bu senenin şartlarına uygun amaç özet ve yöntem elimde yok maalesef. Bu sene yapacağımız projeler https://ozgurseremet.com/2018-2018-tubitak-4006-projelerimiz/ adresinde liste halinde mevcut. Bunların arasından istediğiniz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Yok ben bu projeyi yapacağım derseniz amaç özet yöntemi siz girersiniz projeniz kabul olursa nasıl yapıldığı konusunda destek olmaya çalışırım. İyi çalışmalar dilerim.

    • Hocam projeyi tasarıma çevirdik bu sene üzerinde çalışıyoruz ufak tefek eksiklikler kaldı bitince paylaşırım buradan gündüz çok yoğun oluyor site kasmaması için giriş yapmıyorum [email protected] üzerinden yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

    • Hocam üzerinde çalışıyoruz şuan geçen sene araştırma olarak kabul edildi proje ama bu sene işin durumu biraz farklı tasarım olarak yeniden organize ediyoruz en kısa sürede verdiğiniz mail adresine ulaştırmaya çalışacağım. İlginize teşekkür ederim.

  17. hocam 4006 fuarında öğrencilerime bu projeyi yaptırmak istiyorum daha detaylı bilgi verir misiniz?

    • Merhaba hocam bu senede tübitak bilim fuarına başvuruyoruz benzer bir projemiz var onu hazırlıyorum mail adresi verirseniz gönderebilirim üzerinde değişiklik yapıp kullanabilirsiniz. Buraya eklemem uzun zaman alır çok yoğun bu ara malum.

      • mrb hocam. projeniz güzel tebrik ederim. tubitakta yararlanmak istiyoruz. mail adresime atabilirmisiniz. simdiden tesekkürler, iyi çalışmalar.

        • Hocam ilgili projeyi bu sene hazırlamadık. o yüzden elimde amaç özet ve yöntem yok ama siz oluşturup girerseniz nasıl yapıldığını bu sayfadan anlatacağım.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*