Silent Teacher Kodlama Etkinliği

Bugün dersimiz için faydalanabileceğimiz Alternatif Kodlama Etkinliklerinden bir yenisi olan Silent Teacher Kodlama Etkinliği üzerinde duracağız. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 2. dönem müfredatının tamamen kodlamaya ayrılması bu sene bol bol kodlama etkinlikleri yapacağımız anlamına gelmektedir.

Bu kapsamda kurslarda yaptırdığım etkinlikleri faydalandığım programlar ve siteleri sizlere tanıtıyorum. Bilgisayarlı Kodlama etkinliklerinde ağırlıklı olarak kullandığım Scratch ve Code.org sitesi yanı sıra bulabildiğim alternatifleri de tanıtmak istedim.

Bazen değişik bir program çocukların daha fazla ilgisini çekmektedir. Bu yüzden ara ara bu tarz alternatif kodlama araçları vererek tekrar dikkat toplama imkanı oluşturabilirsiniz.

Bugün deneyeceğimizi uygulamanın ismi Silent Teacher Kodlama Etkinliği olacak.

Bu algoritma ve kodlama etkinliği daha önce incelediğimiz toxicode firmasına ait Compute it gibi çok faydalı bir etkinliktir.

Kodlama diye arama yaptığınızda onlarca etkinliğe ulaşmanız mümkün. Fakat ben paylaşım yaparken öğrencilere kesinliklikle fayda sağlayabilecek kaliteli kodlama araçları paylaşmaya çalışıyorum. Bu aracımız yine onlardan birisi.

Toxicode iyi iş çıkarmış diyebiliriz. Kodlama yaparken değişken oluşturmak, değişkenlere değer vermek vb davranışların oluşturulması ve geliştirilmesi aşamasında faydası olabileceğini düşündüğüm ender kodlama uygulamasıdır.

İçine girince nasıl çalıştığını hemen anlayacaksınız. Hiç uzatmadan hemen etkinliğe başlamanızı öneririm.


SİLENT TEACHER UYGULAMASI GİRİŞ SAYFASI

Silent Teacher uygulaması sayfasına ulaşmak için aşağıdaki resme veya resim altındaki linke tıklayabilirsiniz.

Oyun ile ilgili fikirlerinizi, takıldığınız bölümleri aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bölümleri yapmakta çok zorlanırsanız sitenin en üst kısmında bulunan sosyal medya hesapları üzerinden bana ulaşabilirsiniz.

SİLENT TEACHER UYGULAMASI CEVAP ANAHTARI

Normalde çok zorlandığınızda yardım alabilmeniz için cevap anahtarlarını sayfaya ekliyorum fakat öğretmenlerimizden gelen talep üzerine cevap anahtarlarını kaldırmak zorunda kaldım. Bazı öğrencilerin hiç uğraşmadan direk cevap anahtarından yaptığı gözlemlenmiştir. Bu tarz davranışların size zararı olacağını belirtmek isterim.

Yine de çok zorlananlar olursa sosyal medya hesaplarım üzerinden bana ulaşarak cevap talep edebilirler.


Silent Teacher Kodlama Etkinliğine benzeyen başka etkinlikler için Alternatif Kodlama Araçları Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Sayfaya link üzerinden veya aşağıya eklediğim resim üzerinden ulaşabilirsiniz.

Alternatif Kodlama Araçları

Faydalı olması dileğiyle.

4 Comments

  1. hocam var ne demek oluyor aşağı kısımlara indiğimizde var yazanları değil de öbürlerini alıyoruz sanırım o kısmı anlayamadım öğrencilere nasıl anlatacağımı bilemedim o yüzden

    • Merhaba hocam “var” değişken tanımlamak için kullanılıyor. Mesela var a=6 gördüğünüz zaman a diye bir değişken tanımlamış ve bu değişkene 6 değerini atamış diyebilirsiniz. Alt satırlarda a gördüğünüz yerlerde 6 değeri olduğunu bilmeniz gerekiyor. Birkaç pratik yapınca devamı gelir zaten hocam. İyi çalışmalar dilerim.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*