Merhaba Arkadaşlar, Bir Problem mi Var? Akış Şemaları Etkinliği Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf yeni müfredatında bulunan Sabit mi, Değişken mi? konusu için hazırlanmıştır. Etkinlik ile;
- 6.5.1.2. Sabitleri ve değişkenleri problem çözümünde kullanır.
kazanımları verilmeye çalışılmıştır.
Etkinliğe başlamadan önce geçmiş bilgilerimizi bir hatırlayalım. Geçen sene veri ve bilgi kavramlarını öğrenmiştik. Tanımlarını tekrar hatırlayalım.
Sabit Nedir: İlk biçimiyle kalan, değişmeyen ifade ya da nesnelerdir.
Değişken Nedir: İlk biçimiyle kalmayıp yeni değerler ya da biçimler alabilen ifade ya da nesnelerdir.
Şimdi bu bilgilerden faydalanarak aşağıdaki etkinliği yapalım.
Aşağıda örnek olarak bazı akış şeması örnekleri yani kodlama algoritmaları paylaşılmıştır. Bu şemaları inceleyerek hangilerinde sabit hangileri üzerinde değişkenler kullanıldığını bulalım.
BİR PROBLEM Mİ VAR? AKIŞ ŞEMALARI
Sunum şeklinde hazırladığım bu etkinliği bilgisayarınıza indirerek offline olarak kullanabilirsiniz. İnternet üzerinde uygulayabilmek için böyle bir yöntem denemek istedim. Farklı yöntemleriniz olursa lütfen paylaşınız.
Dilerseniz dosyanın çıktılarını alabilirsiniz. Dosyayı bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.
Bir Problem mi Var? Akış Şemaları Etkinliği Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf öğrencilerimiz için hazırlanan 6. Sınıf – Hafta 2 – Sabit mi Değişken mi? ünitesinin bir parçasıdır. Ünitenin diğer parçalarına link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bir Problem mi Var? Akış Şemaları Etkinliği yeni müfredata göre hazırlanan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6. Sınıf Kılavuz kitabından faydalanılarak oluşturulmuştur.
Faydalı olması dileğiyle…
hocam bu kadar kolay yapmayınzty kolay olmuş
hocam yazdırma akış şemasında hepsi sabit mi oluyor ?
Evet hepsi sabit burada verilende
güzeldi hocam
Hocam “Toplama akış şeması”nda 2 ve 3’ü sabit olarak mı değişken olarak mı düşünüyorsunuz.Ben öğrencilere anlatırken sabit olarak anlatıyorum çünkü program boyunca değerleri değişmiyor.Ayrıca akış şemasına göre 2 ve 3’ten başka değer giremiyoruz.
Sabit hocam onlar program her açıldığında aynı değeri verecek çünkü. Eğer kullanıcı dışarıdan girmiş olsaydı o zaman değişken olurdu. o algoritma bin kez çalışsa dahi hep aynı sonucu verir çünkü tüm değerler sabit olarak girilmiş hocam.
hayır
Hocam elinize sağlık öncelikle bu slaytı ve bazı diğerlerini de ayrıca sunu olarak indirmek için paylaşabilir misiniz. tesekkürler
Teşekkürler hocam farklı bir çalışmam var onu yapabilirsem tüm etkinlikleri ona göre düzenleyip linklerini eklerim hocam acilse özelden ulaşın istediğiniz evrağı gönderebilirim.
acil değil hocam tesekkür ederim saolun
slayt olarak alabilir miyim hocam elinizde varsa.
Acil ise mail atın oradan atayım hocam. Acil değilse seneye düzenli hallerinin linklerini paylaşacağım.