Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kitapları

Hep içimden geçirmişimdir, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Kitapları bol bol seçenekli olsa ne güzel olurdu. Sene başında tüm derslerin kitapları geliyor öğrencilere dağıtılıyor bizim dersin hiçbir şeyi yok. Ne bakanlık dağıtıyor ne kitapçılar örnek getiriyor diye içten içe üzülüyordum.

Hele kitapçılar örnek kitaplarını alıp geliyorlar okula öğretmenlere branş soruyorlar ve branşlarına göre ellerinde bulunan örnekleri gösteriyorlar. Bazen bana da soruyorlar “Hocam sizin branş neydi?” diye. Bilişim cevabını duyunca hemen başka hocalara yöneliyorlar. Gerçekten üzücü bir durum.

Sizde üzülüyor musunuz? bu duruma merak ediyorum. Yorum olarak yanıt bırakabilirsiniz.

Neyse ki bu durum artık geride kaldı. Artık alternatif kaynaklara sahibiz. Zaten bu yazıyı yazma sebebim size kullanabileceğiniz kaynaklardan bahsetmek.

Yazıya başlamadan önce kısa bir hatırlatma; Unutmayın ben sadece kullanabileceğiniz kitapları size sunmaya çalışıyorum. Hangisini kullanıp kullanmayacağınız size kalmış. Hatta hiç kitap kullanmadan direk benim siteden ilerlerseniz benim için daha iyi diyebilirim 😉

Sırayla şimdi kullanabileceğimiz kitapları inceleyelim.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Kılavuz Kitapları – MEB

Biliyorsunuz Keşfet Projesi sayesinde yıllar sonra Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmen Kılavuz kitaplarına kavuştuk. Üç senedir ben şahsen bu kitapları etkin olarak kullanmaktayım. Kitap içeriklerini etkinliklerini dönüştürerek derslerde kullanabileceğim hale getirdim. Kendi sistemimi oluşturdum ve sıkıntısız kullanabiliyorum.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kılavuz Kitapları

Kitaplar hakkında ayrıntılı bilgiye Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmen Kılavuz kitapları sayfasından ulaşabilirsiniz.

Fakat bu kitaplardaki sorunumuz öğrenci çalışma kitabı olmaması. Eğer BT sınıfınız yok ise akıllı tahta üzerinden derslerinizi işliyorsanız o zaman etkinlikleri yapabilmek konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz. Halbuki her öğrencinin çalışma kitabı olsa açsa önüne birlikte gitseniz çok güzel olmaz mıydı?

Genelde kılavuz kitabı kullanan arkadaşlar benim sitedeki etkinlikler üzerinden gidiyor. EBA üzerinden göndermeye çalışıyorlar bir şekilde yoluna koyuyorlar.

Bu birinci alternatifimiz burada dursun. Geçelim başka neler varmış.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Kitapları – Sıfırbir Yayınları

2021-2022 Eğitim öğretim yılında yani yeni olarak kaynaklarımız arasına katılan Sıfırbir Yayınlarının kitapları önerebileceğim ilk seçenek olarak karşınıza çıkıyor. İlk olarak geçen sene 5-6-7-8 sınıflar için hazırlanan kitaplara ek olarak bu sene etkinlik temelli 4-5-6 sınıflar için yeni kitaplar hazırlanmış.

Peki kitaba nasıl ulaşabiliriz?

Kitaplara Sıfırbir Yayınları ve Kodlab Yayınları üzerinden veya kendi ilinizdeki bayi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Not: KODLAB Yayınları web sitemiz ziyaretçilerine özel bu sene kampanya yapmıştır. Aşağıdaki resim üzerinden siteye gittikten sonra alacağınız tüm kitaplarda ödeme kısmında “OZGURSEREMET” kodunu girerseniz tüm indirimlere ek olarak Yüzde 15 ekstra indirim kazanacaksınız. Eğer kitapları alacaksanız en uygun alma yöntemi bu şekilde değerlendirmenizi öneririm.

Geçelim bir sonraki kaynağımıza…

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Akıllı Defter – Yetsis Yayınları

Geçen sene çok iyi bir çalışma yaparak hemen hemen tüm Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenlerine gönderilen bu akıllı defterler hakkında bilgisi olmayan yoktur diye düşünüyorum.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Akıllı Defter

Eğer hala inceleme fırsatınız olmadıysa yukarıdaki numaraları kullanarak whatsapp üzerinden iletişim kurup örnek talep edebilirsiniz. Akıllı defterlerde bu sene ufak tefek güncellemeler yapıldı fakat çok kapsamlı olmadığından geçen sene örnek alan hocalarımıza bu sene gönderilmeyeceğini biliyorum.

5. ve 6. Sınıflar için kaynak olan bu akıllı defterler adı üstünde kitaptan çok bir defter tarzı düşünebilirsiniz. Özellikle son müfredat güncellemesi ile konularımız biraz sıkıştı not tutturmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bu defterler bu problemi ortadan kaldırıyor.

Yukarıda söylediğim gibi BT sınıfımız yok ise öğrencilerle sınıf içi etkinliklerde düzenli bir şekilde ilerlemek istiyorsanız işinize yarayacak bir kaynak diyebilirim.

Nasıl temin edeceğinizi yukarıda zaten belirtmiştim.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğrenci Çalışma Kitapları – Ekertest Yayınları

Yine geçen sene kaynaklarımız arasına girmiş Yasin Kavruk hocamızın hazırladığı Öğrenci Çalışma Kitabını da belirtmeden geçemeyeceğim.

Bilişim Teknolojileri Öğrenci Çalışma Kitabı

Kitabı geçen sene okulumda ben ayrıldıktan sonra kullandılar. Akıllı tahta uygulaması vb artıları yüzünden baya talep gördü diye biliyorum.

Kitap ile ilgili ayrıntılı açıklamayı geçen sene Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğrenci Çalışma Kitabı sayfasında paylaşmıştım. Fikir edinmek için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Şimdilik önerebileceğim kaynakların hepsi bu kadar. En başta söylediğim gibi şu kitabı alın bu kitabı almayın gibi bir yönlendirmede bulunmuyorum. Bu yazıyı yazma sebebim öğretmenlerimize kullanabilecekleri kaynaklar hakkında bilgi verebilmektir.

Bizim branş biraz farklı bir branş. Örnek verecek olursak iki matematik öğretmenini karşılaştıralım biri merkezde diğer ilçede olsun ikisininde okulunda Fatih Projesi var ise aşağı yukarı okul imkanları olarak aynı imkanlara sahipler.

Fakat Bilişim öğretmenleri çok farklı şartlar altına çalışıyor. Kiminin Robotik Kodlama Atölyesi var, kiminin güzel bir BT sınıfı var, kiminin BT sınıfı var ama tarihten kalma, kimi sadece akıllı tahtadan ders işliyor, kimi ise projeksiyon bile bulamıyor. 🙁

Herkes kendi şartlarına göre derslerini en kaliteli işlemek için arayışlara yöneliyor. Bende bu kapsamda elimden geldiğince kaynaklardan bahsediyorum. Umarım faydalı olabiliyorumdur.

Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun arkadaşlar, sizde kendi kullandığınız kaynakları yorum olarak belirterek arayış içinde olan arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.

özgür şeremet yeni instagram

Siteye ekleme fırsatı bulamadığım diğer etkinliklerden haberdar olmak için yukarıda belirttiğim İnstagram sayfası üzerinden takip edebilirsiniz ve dilediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

12 Comments

  1. Bende bilgiseli, yetsis ve sıfırbir(eski) yayınlarının kitapları bar ancak akıllı tahta programlarını bulamıyorum. Bulduğum takdirde öğrencilerime toplu aldıracağım. Nereden bulabilirim?

  2. Merhaba hocam yaziyi okumaya basladigimda hislerimizi cok guzel ifade etmissiniz. Tesekkurler. Ben gecen sene yayinevlerine mail yada tel ile gorusup ornek kitap istedim. Biraz ugrastirici oluyor ama degdi. Ogrencilerin ellerinde bir kaynak olmasi da ders islerken daha akici oluyor ve yazmakla vakit kaybetmiyoruz daha hizli ilerliyoruz.

  3. Bende çok üzülüyorum özgür bey aslında ne güzel etkinlikli kitaplar yapılabilir ama yok malesef

  4. Sayın hocam, yazarı da olduğum SıfırBir Yayınevi’nden çıkan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım kitabına sayfanızda yer verdiğinizden ötürü teşekkür etmek istiyorum.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*