Robotik Kodlama Atölyesi Malzeme Listesi

Robotik Kodlama Atölyesi

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda Robotik Kodlama Atölyesi Malzeme Listesi ile kendi kullandığım ve memnun kaldığım malzemelerin yanı sıra elimde olsa iyi olur dediğim malzemeleri de ekleyerek detaylı bir liste tanıtacağım.

Yeni atölye kuracak okullardan öğretmenler veya il milli eğitim müdürlüklerinden birçok arkadaş ile daha önce konuştuk, elimden geldiğince önerilerde bulunmaya çalıştım.

Genelde aşağıdaki gibi sorular alıyorum.

Hocam bir hayırsever okulumuzda Robotik Kodlama Atölyesi kuracak hangi malzemeleri almalıyım?

Hocam milli eğitim bünyesinde okullarımıza malzeme alımı yapacağız neler alalım?

Hocam bir proje yaptık proje kapsamında robotik malzeme alacağız neler alalım?

Hocam okulumuzda Tübitak yaptık bir miktar malzeme almak istiyoruz hangilerini alalım?

Soruları çoğaltmak mümkün ama bolca geldiği için ve etrafta doğru düzgün kaynak olmadığı için bu listeyi yapma kararı aldım. Listede muhakkak gözümden kaçan, unuttuğum ürünler vardır. Lütfen tespit ettiklerinizi yorum olarak bırakın kısıtlı imkanlarla sınıf oluşturmaya çalışan malzeme almaya çalışan arkadaşlarımıza en verimli araçları sunduğumuzdan emin olalım.

Genelde listeler çok kalabalık ve karmaşık olduğundan ben oluştururken araya kaynamasınlar diye kategorilere ayırarak liste oluşturdum. Aklıma gelen ürünleri ve araçları eklemeye çalıştım.

Dilerseniz hemen inceleyelim. Aşağıya listenin son halinin ön izlemesini ekliyorum.

Robotik Kodlama Atölyesi Malzeme Listesi

Yoğun talep üzerine listenin word halini ekliyorum. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Şimdi siz kendi listenizi oluşturmak istiyorsanız sırayla aşağıdaki işlemleri yaparak kendi listenizi oluşturabilirsiniz.

  1. Yorum bırakarak veya sosyal medyadan listenin son halini word belgesi olarak isteyin.
  2. Gelen belgeyi kendi okulunuzun özelliklerine özellikle Robotik Kodlama Kitleri bölümünde elemeler yapın.
  3. Listenizde No – Ürün Bilgisi – Adet – Teknik Özellikler – Fiyat başlıkları kalsın diğer başlıkları silebilirsiniz.
  4. Teknik özellikler kısmını ürünün varsa modelleri veya özelliklerini belirterek doldurun. “Mesela 3D Yazıcı için Ender 3 v2 modelini belirtebilirsiniz veya mbot için Bluetooth olanı özellikle belirtebilirsiniz.”
  5. Listenizi firmalara göndererek fiyat alın ve en uygun en güvenilir yerden okulunuza daha fazla malzeme kazandırmaya çalışın.

Soru: Hocam firmalardan fiyat almak için nasıl ulaşacağım?

Arkadaşlar firmaların info@firmaadı.com adreslerine mail atarak fiyat alabilirsiniz. Bunun dışında özelden yazarsanız kendi alışveriş yaptığım uygun fiyat veren ve güvenilir firmaların telefon numaralarını vererek daha uygun fiyata alışveriş yapabilmenize yardımcı olabilirim.

Soru: Hocam ben sadece 3D yazıcı alacağım veya sadece Arduino set alacağım fakat hangi model hangi seti alacağıma karar veremedim. Yardımcı olur musunuz?

Bu tarz soruların cevabı genelden ziyade sizin durumunuza göre özel olduğundan buraya eklemedim. Sosyal medyadan yani https://www.instagram.com/ozgurseremet/ üzerinden iletişime geçerseniz kullanım tecrübelerime göre önerilerde bulunabilirim.

Aldığınız veya alacağınız malzemelerle en verimli şekilde eğitimler verebilmek için En İyi Kodlama Eğitimi sayfasında belirttiğimiz linkler üzerinden örnek etkinliklere ulaşabilirsiniz. Vakit buldukça yeni yeni etkinlikleri eklemeye devam edeceğim.

Görüş ve önerileriniz yorum olarak bırakmayı unutmayın. Umarım tüm okullarımız en kısa zamanda Robotik Kodlama Araçları ile donatılır. Tüm öğrencilerimizin bu araçlardan maksimum seviyede faydalanmasını sağlarız.

24 Comments

  1. Hocam iyi günler elinize sağlık. Listeyi bana da gönderir misiniz. Şimdiden çok teşekkürler.

  2. Hocam elinize sağlık. Listeyi bana da gönderir misiniz. Şimdiden çok teşekkürler. İyi çalışmalar.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*