Formülsüz Alan Hesaplama

Merhaba Arkadaşlar, Formülsüz Alan Hesaplama güncellenerek Koordinat Düzleminde Formülsüz Alan Hesaplama aşağıdaki sayfaya taşınmıştır. Proje ile ilgili tüm bilgiler o sayfada verilmiştir.

Koordinat Düzleminde Formülsüz Alan Hesaplama
Koordinat Düzleminde Formülsüz Alan Hesaplama

Bu proje Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında yapılmıştır. Proje Yürütücüsü Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Özgür ŞEREMET ve Proje Danışman Öğretmeni Özgür ŞE

Bu proje Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında yapılmıştır. Proje Yürütücüsü Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Özgür ŞEREMET ve Proje Danışman Öğretmeni Özgür ŞEREMET tarafından 6.  sınıf öğrencisi olan Abdullah Emre GÜNAY – Nuri Efe ER’e verilmiştir. Öğrencilerin yaptığı tüm çalışmalar basamaklar halinde burada paylaşılacaktır.

Selçuk Ortaokulu olarak 10 Mayıs 2018 Tarihinde yapılacak Tübitak Bilim Fuarı Projelerimizin çalışma adımlarını buradan paylaşıyoruz. Bundan sonra bu projeyi yapacak diğer okullar benzer adımları uygulayarak benzer projeler üretebilirler. Fuar bitimi ardından tüm materyaller ve proje aşamaları buradan paylaşılacaktır. Faydalı olması dileğiyle.

PROJE AÇIKLAMA AFİŞİ

Formülsüz Alan Hesaplama

PROJE TASARIMININ OLUŞTURULMASI

50*50 cm büyüklüğünde bir tahta plaka üzerine koordinat sistemi çizilir. Koordinat sistemi üzerinde gelen noktaların her birine çivi çakılır.

Koordinat numaralandırması yapılır ve renkli paket lastiklerden alınır. Projede paket lastik ile çivilere takılarak oluşan şekillerin alanı pratik bir şekilde hesaplanacaktır.

Kare, üçgen, dikdörtgen fark etmez istenilen şekil çizilebilir. Şekil çizildikten sonra alan hesabı {(Lastiğe değen kenarlardaki çivi sayısı )/2 + (Ortada kalan lastiğe değmeyen çivi sayısı) – 1} olarak hesaplanmaktadır.

Bu formül sayesinde çok karmaşık gelen koordinat sisteminde alan hesaplama çok kolay bir şekilde gerçekleştirilecektir.

SONUÇLARI SUNMA

Formülsüz Alan Hesaplama

Not: Proje 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yapılmış olup 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren Tübitak şartları değiştirerek amaç, özet ve yöntem için kelime şartları ve uyulması gereken kurallar getirmiştir. Bu sebeple proje ayrıntılarını paylaşmanın bir faydası olmayacaktır.

Bu proje sadece fikir vermesi için paylaşılmıştır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*